Nieuws

Bij vragen kan altijd contact opgenomen worden met het bestuur

Laatste Nieuws


9 October 2017

Persbericht Postkantoor

Vanavond (09-10-2017) vindt er een opiniegesprek plaats tussen partijen van de gemeenteraad van Wageningen over het plaatsen van de bestemming ‘cultuur’ op het oude postkantoor, Plantsoen 40-42. In het postkantoor kunnen verschillende cultuur-gerelateerde partijen intrekken, met als focus een nieuw poppodium. Jongerenvereniging Unitas ziet dit cultuurpand als de manier tot het creëren van nieuw leven in de stad voor jongeren, studenten en muziekliefhebbers.

Wij willen hier graag deel van uitmaken en bijdragen aan het functioneren van het poppodium. Echter kunnen wij dit plan alleen dragen in samenwerking met andere partijen. Om het poppodium te coördineren zullen andere partijen zich moeten melden. Het enthousiasme en het geloof in de draagkracht van een dergelijk poppodium is er. Immers zijn meerdere poppodia in Nederland, zoals Hip in Deventer, Winsten in Amsterdam en Schiller in Aalten, het bewijs dat het kan.

Om het totaalplaatje en de samenwerking tussen de verschillende partijen goed in kaart te kunnen brengen, moet een haalbaarheidsstudie gedaan worden. Een gebrek hieraan zal resulteren in stagnering van het proces, terwijl dit plan juist een goede stap is in de richting van een bruisend Wageningen dat naast dat zij openstaat voor studenten dat ook doet voor de jongeren en werkenden van Wageningen. Juist daarom zou het een mooi gebaar zijn van de gemeente als zij de samenwerking kan bevorderen door ons te helpen aan deze haalbaarheidsstudie.

Wij zien het oude postkantoor als een buitenkans om in het centrum van Wageningen een mooie locatie te creëren waar Unitas weer een makkelijk bereikbare plek voor jongeren kan worden, alsmede kan helpen met de realisering van een poppodium. Mocht de gemeente echter besluiten dat het postkantoor een andere bestemming krijgt dan “cultuur”, dan is en blijft de Generaal Foulkesweg 74 de locatie waar Unitas zijn activiteiten zal ontwikkelen. Toch zouden wij dit een gemiste kans vinden voor een bruisende binnenstad en de ontwikkeling van een sterk poppodium.

Voor vragen kan contact opgenomen worden met het bestuur

Archief


9 October 2017

Persbericht Postkantoor