JV Unitas

Over Unitas


Unitas is een open jongerenvereniging voor jongeren in de leeftijd van 16 tot 30 jaar. Dit houdt in dat zowel studenten als jongeren welkom zijn om lid te worden. 'Open' staat voor dat we open staan voor alle mensen, activiteiten en ideeën.

De vereniging wordt volledig draaiende gehouden door haar leden. Dit wordt grotendeels gedaan door middel van commissies. Binnen de commissies en ook binnen de vereniging staan gezelligheid en ondernemen centraal. Je kan binnen Unitas allerlei verschillende dingen leren en organiseren.

Er worden wekelijks voor en door leden activiteiten georganiseerd, eens per maand is er een ledenfeest en ongeveer eens per maand wordt er ook een open feest georganiseerd. Op deze feesten zijn ook, in tegenstelling tot de feesten van andere verenigingen, alle mensen vanaf 16 jaar welkom.

image

Lid worden


Op Unitas kan je je bezig houden door lid te worden van een commissie of gezelschap. Als barhangen meer iets voor jou is, is dat natuurlijk ook prima. Unitas staat bekend om haar losse karakter, zonder al te veel verplichtingen.

Lid worden bij Unitas kan het hele jaar door. Wil je je naast school of studie verder ontwikkelen en het gezellig hebben binnen een vereniging? Dan kan je altijd contact opnemen met de secretaris via secretaris@jvunitas.nl


VIT 2018


De verenigings introductie tijd, ofwel de VIT is een week vol gezelligheid, activiteiten en feestjes waarbij je de andere VIT-lopers en heel veel Unitassers beter leert kennen.

We gaan hiervoor naar een huisje in Otterlo, midden in de natuur. Onze VIT is een hele gezellige week waarin je elkaar en andere Unitassers kan leren kennen. Dat betekent overigens niet dat je ook meteen lid moet worden!

Schrijf je hier direct in!

image

Bestuur 2017-2018


Naam

Thijs Stegmann

Functie

Voorzitter intern/extern en commissaris beveiliging

Email

voorzitter@jvunitas.nl

Carmen Lemain

Penningmeester sociëteit en commissaris gebouw

ps@jvunitas.nl

Joram 'Jochem' Verhoeven

Penningmeester activiteiten en bar, commissaris sponsoring

pa@jvunitas.nl

Tom Vos

Commissaris activiteiten, bar, en publiciteit

ca@jvunitas.nl

Malin Hollaar

Secretaris, ledencoördinator en vertrouwenspersoon, vice-voorzitter

secretaris@jvunitas.nl

Commissies


Unitas heeft 6 hoofdcommissies (deze zijn verantwoordelijk voor een aantal hoofdtaken binnen de vereniging), 2 zomercommissies (worden elk jaar opnieuw gevormd en zijn vooral actief in de zomer), en een groot aantal overige commissies.


Hoofdcommissies


Acacie-A

De Acacie-A organiseert door het jaar heen veel activiteiten voor leden, maar gaan binnenkort ook superleuke activiteiten neerzetten voor externen!

Activiteitencommissie (AC)

De AC bedenkt, organiseert en leidt alle feestjes (intern of extern) die bij Unitas gegeven worden.

BEDRIJFSCOMMISSIE (BC)

De BC controleert commissiebeleiden, het functioneren van het bestuur, het naleven van het bedrijfsplan en de algemene gang van zaken binnen de vereniging.

COMMISSIE VAN FINANCIËN (COVFI)

De CovFi is verantwoordelijk voor het controleren van de financiën van de commissies en de algehele vereniging, in de vorm van begrotingen en afrekeningen.

GEBOUWCOMMISSIE (PLEXUS)

Verantwoordelijk voor het vinden en later betrekken van een nieuw pand voor de vereniging.

Marketing en promotiecommissie (MePcie)

De MePcie beheert de sociale media en gaat over de uitstraling en promotie van Unitas.

Zomercommissies


AIDcie

De AIDcie organiseert tijdens de AID alle feesten en activiteiten om AID-lopers kennis te laten maken met Unitas.

VITcie

De VITcie organiseert twee supergezellige introductieweken voor nieuwe leden van Unitas, om de vereniging te leren kennen.

Lustrumcommissies


Lustrumcommissie

Organiseert activiteiten en feesten tijdens het lustrumjaar (2019-2020) waarin Unitas 85 wordt. Omdat de activiteiten een stuk grootser worden aangepakt, is er naast de Activiteitencommissie een aparte commissie mee bezig.

Almanakcommissie

In het studiejaar 2019-2020 bestaat Unitas al weer 85 jaar, en daar hoort uiteraard een mooie almanak bij! De almanakcommissie heeft als taak een mooi boekwerk in elkaar te zetten.

Overige commissies


BARCODE

De Barcode is verantwoordelijk voor het opleiden van barpersoneel en het schenken van consumpties tijdens Unitasactiviteiten.

DEKO

De Deko is de meest creatieve commissie van Unitas, en maakt themadecoratie voor feesten en activiteiten van Unitas.

DOEKOES

De DOEkoes zijn verantwoordelijk voor het organiseren van werkacties om met veel leden op een leuke manier wat extra geld op te halen voor de vereniging. We gaan voornamelijk naar muziekfestivals om daar met een grote groep te vrijwilligen.

FOETSIE

De Foetsie maakt elke maandag een heerlijk maal klaar voor de leden, waar iedereen gezellig van kan mee-eten.

LSDDT

LSDDT staat voor Lekker Samen Disco Draaien Toch?! De LSDDT is de DJ-commissie van Unitas en verzorgt de muziek op zowel ledenfeesten als open feesten.

PEN

De PeN (Proza en Nieuws) is de commissie die elke maand de Unit (het maandblad van Unitas) in elkaar zet.

PUBCIE

De Pubcie verzorgt het ontwerpen en verspreiden van de promotie voor elk feest, en heeft de belangrijke taak het niveau van de posters hoog te houden.

SPOILER

De filmcommissie van Unitas organiseert ongeveer elke maand een filmavond en daarnaast thema-filmmarathons.

Gezelschappen


DE BENDE

De Bende is een groep met een gedeelde liefde voor toneelspelen. Ze spelen samen toneel en organiseren jaarlijks een avond vol impro-toneel of een toneelstukje.

HET KIPPENGEZELSCHAP

Het Kippengezelschap is opgericht voor iedereen met een passie voor dieren, met name vogels, met name kippen. Zo worden er regelmatig gezellige activiteiten georganiseerd zoals scharrelavonden en week-ei-ndjes weg.

DE MUSICIE

De MusiCie zijn een groep mensen die een passie voor muziek maken hebben. Ze komen elke twee weken bij elkaar om te spelen of zingen, of elkaar nieuwe dingen te leren.

DE ORDER OF THE LOTUS (OOTL)

De Order of the Lotus is een Magic gezelschap voor beginnende en ervaren spelers. Ze organiseren avonden waar gezellig een potje Magic gespeeld kan worden en waar je nieuwe formats kan leren kennen.

DE ROCKENJAEGERS

Het Rockenjaegersgilde is opgericht als een persiflage op de klassieke studentenverenigingen en hun tradities. De Rockenjaegers gaan voor gezelligheid met een preauminente inslag. Driemaal Vo’!

DE STRAAT

Houdt zich bezig met de straatcultuur, hiphop en heeft al 2 maal een breezerproefavond georganiseerd.