JV Unitas

Over Unitas


Unitas is een open jongerenvereniging voor jongeren in de leeftijd van 16 tot 30 jaar. Dit houdt in dat zowel studenten als jongeren welkom zijn om lid te worden. 'Open' staat voor dat we open staan voor alle mensen, activiteiten en ideeën.

De vereniging wordt volledig draaiende gehouden door haar leden. Dit wordt grotendeels gedaan door middel van de commissies. Binnen de commissies en ook binnen de vereniging staan gezelligheid en ondernemen centraal. Je kan binnen Unitas allerlei verschillende dingen leren en organiseren.

Er worden wekelijks voor en door leden activiteiten georganiseerd, eens per maand is er een ledendisco en ongeveer eens per maand wordt er ook een open feest georganiseerd. Op deze feesten zijn ook, in tegenstelling tot de feesten van andere verenigingen, alle mensen vanaf 16 jaar welkom.

image

Lid worden


Op Unitas kan je je bezig houden door lid te worden van een commissie of gezelschap. Als barhangen meer iets voor jou is, is dat natuurlijk ook prima. Unitas staat bekend om haar losse karakter, zonder al te veel verplichtingen.

Lid worden bij Unitas kan het hele jaar door. Wil je je naast school of studie verder ontwikkelen en het gezellig hebben binnen een vereniging? Dan kan je altijd contact opnemen met de secretaris via secretaris@jvunitas.nl


VIT 2017


De verenigings introductie tijd, ofwel de VIT is een week vol gezelligheid, activiteiten en feestjes waarbij je de andere VIT-lopers en heel veel Unitassers beter leert kennen.

We gaan hiervoor naar een huisje in Otterlo, midden in de natuur. Onze VIT is absoluut geen ontgroening, gewoon een gezellige week waarin je elkaar en andere Unitassers kan leren kennen. Dat betekent overigens niet dat je ook meteen lid moet worden!

Schrijf je hier direct in!

image

Bestuur 2017-2018


Naam

Lucas Hoevers

Functie

Voorzitter intern/extern en commissaris beveiliging

Email

voorzitter@jvunitas.nl

Rick Wijnberg

Penningmeester sociëteit en commissaris gebouw, vice-voorzitter

ps@jvunitas.nl

Jeanet ter Schure

Penningmeester activiteiten en bar

pa@jvunitas.nl

Willemijn de Rooij

Commissaris activiteiten, bar, en publiciteit

ca@jvunitas.nl

Dorien Jansen

Secretaris, ledencoördinator en vertrouwenspersoon

secretaris@jvunitas.nl

Commissies


Unitas heeft 5 hoofdcommissies (Deze zijn verantwoordelijk voor een aantal hoofdtaken binnen de vereniging), 2 zomercommissies (worden elk jaar opnieuw gevormd en zijn vooral actief in de zomer), en een groot aantal overige commissies.

Hoofdcommissies


Activiteitencommissie (AC)

Zorgt voor de planning en een goed verloop van de feesten.

Bedrijfscommissie (BC)

Controleert commissiebeleiden, het functioneren van het bestuur, het naleven van het bedrijfsplan en de algemene gang van zaken binnen de vereniging.

Commissie van Financiën (CovFi)

Controleert de begrotingen en afrekeningen van zowel de commissies als de hele vereniging.

Kroegcommissie (KC)

Is op de avond zelf verantwoordelijk voor een goed verloop van het feestje en een goede sfeer tijdens het feest.

Gebouwcommissie (Plexus)

Verantwoordelijk voor het vinden en later betrekken van een nieuw pand voor de vereniging.

Zomercommissies


AIDcie

Organiseert activiteiten en feesten tijdens de AID om de nieuwe studenten kans te geven kennis te maken met JV Unitas.

VITcie

De commissie die een supergezellige introductieweek organiseert voor iedereen die lid wil worden van Unitas.

Lustrumcommissies


Lustrumcommissie

Organiseert activiteiten en feesten tijdens het lustrumjaar (2014-2015) waarin Unitas 80 wordt. Omdat de activiteiten een stuk grootser worden aangepakt is er naast de Activiteitencommissie een aparte commissie mee bezig.

Almanakcommissie

Aankomend jaar bestaat Unitas al weer 80 jaar, en daar hoort uiteraard een mooie almanak bij! De almanakcommissie heeft als taak een mooi boekwerk in elkaar te zetten.

Overige commissies


Acacie-A

Organiseert samen ongeveer iedere twee weken een activiteit, speciaal voor de leden van Unitas, zoals een barbecue, Acacie-A Risk en het Wie Is De Mol weekend.

Barcode

Beheert de bar, en draagt daarbij zorg voor een schone bar, een lekker en uitgebreid assortiment, een goed aangevulde voorraad en natuurlijk een gezellige sfeer aan de bar.

CondiCie

Organiseert sportieve activiteiten voor Unitassers. Doet met groepen Unitassers mee aan hardloopwedstrijden en studentencompetities in Wageningen in beachvolleybal, knotsbal en voetbal.

Deko

De commissie waarin je je creativiteit kunt spuien. Verzorgt decoratie waarmee we feestjes net iets extra’s geven.

Dispicable Us (DU)

De superhippe fotocommissie van Unitas. Maakt foto’s op ledenactiviteiten en feesten, maar ook van andere dingen met de maandelijkse foto-opdracht.

DOEkoes

De commissie die werkacties opzet om met veel leden op een leuke manier wat extra geld op te halen voor de vereniging. We gaan voornamelijk naar muziekfestivals om daar met een grote groep te vrijwilligen.

Foetsie

De lekkerste commissie van Unitas: elke ledenavond zorgt deze commissie ervoor dat er een heerlijke, voedzame en soms verrassende maaltijd op tafel staat voor onze hongerige leden.

LSDDT

LSDDT staat voor Lekker Samen Disco Draaien Toch?! De LSDDT is de draaicommissie van Unitas en verzorgt de muziek op zowel ledenfeesten als open feesten.

PeN

De PeN (Proza en Nieuws), is de commissie die elke maand de Unit (het maandblad van Unitas) in elkaar zet.

Pubcie

De Pubcie verzorgt het ontwerpen en verspreiden van de promotie voor elk feest, en heeft de belangrijke taak het niveau van de posters hoog te houden.

Spoiler

De filmcommissie van Unitas, organiseert ongeveer elke maand een filmavond, en daarnaast thema-filmmarathons.

Technische Commissie (TC)

De Technische Commissie van Unitas is nog in oprichting. Houdt zich bezig met computers en programmeren, licht/geluidstechniek en algemeen klussen.

Unitas Business Club (UBC)

De sponsorcommissie van Unitas, opgericht eind 2012. Zij houdt zich bezig met sponsoring en het werven van fondsen.

Gezelschappen


De Bende

Groep met een gedeelde liefde voor toneelspelen. Ze spelen samen toneel en organiseren jaarlijks een avond vol impro-toneel.

BZSW

"The British Zoological Society of Wageningen", een gezelschap als persiflage op de Britse Victoriaanse wetenschapssalons.

De Straat

Houdt zich bezig met de straatcultuur, hiphop en heeft al 2 maal een breezerproefavond georganiseerd.

De Zwarte Hoek

Het voetbalteam van Unitas, ze doen mee aan de interne competitie van de universiteit en organiseert het commissievoetbaltoernooi.

Tante Nel

Het klaverjasgezelschap, met extra aandacht voor het oud-Hollandsch gedachtegoed.